Tu ce exemplu le oferi copiilor tăi?

Monday, February 13, 2017 0 Comments A+ a-

Tu poți face pentru cei care au mai puțin noroc decât tine un lucru pe care niciun alt om nu îl poate face. 

Te-ai întrebat vreodată care este rolul ONG-urilor din România? Te-a interesat până acum ideea de a contribui la schimbarea în bine a lumii în care trăiești? Știai că poți transforma cel puțin o viață cu ajutorul propriei tale vieți?

Eu cred că ești conștient de toate acestea, însă tu decizi dacă ești dispus să faci diferența în universul altcuiva. Trebuie să știi că îmbunătățirea vizibilă a mediului în care trăiești pornește de la tine, se bazează pe inițiativa ta. Lumea este în prezent așa cum o vezi deoarece până acum ai ales să nu te implici prea mult. Dar din momentul în care te schimbi pe tine, să știi că se schimbă și ceea ce găsești în jurul tău.

Este importantă, ba chiar vitală valoarea pe care TU o ai de oferit societății. Crezi că te-ai născut din întâmplare într-o anumită familie, într-o anumită țară, pe un anumit continent? Nu! Tu ai de învățat niște lecții în urma tuturor experiențelor care te formează ca om, iar cei cu care împarți același neam și același steag au de învățat ceva de la tine. Tu faci parte dintr-un popor a cărui inimă bate la unison cu a ta. Ești dispus să acționezi chiar astăzi pentru a o păstra sănătoasă? Gândește-te că prin ceea ce faci arăți tuturor cine ești și ce credințe ai!

Acțiunile tale ce spun despre tine?


Sentimentul de care are cea mai mare nevoie lumea în care trăiești este iubirea. ONG-urile tocmai asta promovează, tocmai asta susțin, tocmai asta încurajează. Este ATÂT de important să dăruim iubire, bunătate și înțelegere tuturor semenilor noștri!

Știi că până și cea mai (aparent) nesemnificativă contribuție a ta are un impact pozitiv colosal pentru cei pe care îi ajuți? Nu ai nevoie de 10.000 de lei pentru a face diferența în viața cuiva. Chiar și 5 lei pot însemna prânzul unei persoane sărmane! Îți vine să crezi? 5 lei pot hrăni un om. Realizezi cât bine poți face printr-un gest pe care tu îl vezi ca fiind simplu, însă alt suflet îl vede ca fiind extraordinar?

Mi se pare incredibil cât de ușor poți face o faptă bună. Dăruirea te aduce mai aproape de lumea în care vrei și în care ți-ar plăcea să trăiești. De aceea spuneam mai sus că odată cu schimbarea propriei persoane începe și schimbarea mediului înconjurător. Puterea exemplului este enormă, gândește-te cât de mult poți inspira prin ceea ce faci tu! Gândește-te ce impact au alegerile tale în viețile copiilor tăi! Exemplul tău de astăzi formează caracterele micuților care sunt adulți în devenire!

Tu ce exemplu le oferi copiilor tăi?


Un studiu făcut de Harvard Business School demonstrează că dăruirea este direct corelată cu o creștere semnificativă a sentimentului de fericire, ceea ce înseamnă că fericirea altcuiva contribuie la fericirea ta. Atunci când întinzi o mână de ajutor celor la nevoie tu faci mai mult decât o donație. Practic întrerupi un ciclu negativ și ajuți la formarea unui ciclu de prosperitate și bunătate în întreaga societate. Ajuți la găsirea resurselor necesare pentru obținerea unui mai bun standard de viață.

Acțiunile tale joacă un rol crucial în existența celor care au fost înzestrați cu mult mai puține decât tine, ar fi bine să înțelegi acest lucru. Este important să oferi adevărata ta valoare spre înflorirea societății, spre salvarea vieților celor care au atât de mare nevoie de ceea ce poți tu să le oferi!

Sunt multe proiecte demarate de organizațiile non-profit din România. Ai posibilitatea să oferi suportul tău oricăruia, dar eu îți recomand să alegi proiectul care este cel mai aproape de sufletul tău. Reține, nu trebuie să fii milionar pentru a ajuta. Chiar și donațiile mici fac o diferență semnificativă, ele pot îmbunătăți chiar drastic, aș putea spune, calitatea vieții persoanei pe care vrei să o ajuți.

De exemplu, una dintre cauzele în care eu cred cu tărie este proiectul Salvează o viață cu 5 lei. Acesta este demarat de Fundația Bucuria Darului (cât de frumoasă este denumirea ONG-ului!) și participă la Campionatul Binelui de pe singura platformă online ce îngăduie donațiile fără comisioane - Bursa Binelui - dezvoltată de BCR. Astfel, cine vrea să susțină un proiect cu o sumă mică (5, 10, 20 de lei) o poate face extrem de simplu și de sigur. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei.

Campionatul Binelui reprezintă o competiție foarte faină ce are loc în perioada 6 decembrie 2016 - 15 februarie 2017, a cărei menire este aceea de a atrage donații individuale pentru ONG-urile din România. Odată ce vă susțineți proiectul de suflet îi acordați șansa de a-i fi dublată suma atrasă din donații (în limita a 5000 de euro), întrucât primele trei proiecte din Campionat sunt recompensate în funcție de numărul donatorilor unici și numărul donațiilor individuale. Asta înseamnă că donația ta ajută proiectul de două ori mai mult, adică faci de două ori mai mult bine, lucru care este minunat. Ceea ce te face pe tine minunat!


De ce cred eu că merită proiectul Salvează o viață cu 5 lei să se afle printre câștigătorii Campionatului de Bine?

Pentru că văd lucrurile altfel. Nu dăruiesc pur și simplu niște bani unei organizații, ci dăruiesc un prânz cald unui om care are nevoie de ajutorul meu. În locul acelei persoane aș fi putut fi eu, dar nu sunt. Iar asta mă determină să fiu recunoscătoare pentru viața pe care o am dar, în același timp, mă determină să ajut acea persoană să evolueze, să ajungă la viața pe care o am eu. TOȚI avem dreptul la o masă caldă, la haine bune și curate, la un acoperiș deasupra capului, dar nu toți avem condițiile prielnice pentru așa ceva. De aceea vreau să ajut, vreau să fac diferența în viața altcuiva! 

Donația este cea care mă sprijină în acest sens. Intenția mea creează o lume mai bună, iar banii dăruiți creează lumină acolo unde până acum a fost întuneric.

Salvează o viață cu 5 lei trebuie să fie printre câștigători, fiindcă hrănește 300 de oameni din Brașov, ajutându-i totodată să-și câștige iubirea și încrederea de sine. Îi ajută să fie demni, să conștientizeze că merită o viață mai bună și că au dreptul de a participa la activități menite să le crească șansele de a dobândi un loc de muncă și de a deveni persoanele mai prospere de mâine.

Salvează o viață cu 5 lei trebuie să fie printre câștigători, fiindcă își dorește ca încă 50 de oameni sărmani să beneficieze de ajutor. Fundația Bucuria Darului pune pe primul loc nevoile celor mai puțin norocoși, luându-le povara umilinței de pe umeri și oferindu-le o șansă la viață.

Este atât de importantă implicarea noastră, a tuturor, în dezvoltarea armonioasă a celor din jurul nostru!

O singură donație poate avea atât de multe beneficii ce se răsfrâng în toate aspectele vieții unui om! De aceea eu sunt dispusă să ajut. Vreau să știu că fac bine, atât cât pot. Vreau să știu că cel puțin o persoană se bucură datorită mie. Vreau să știu că cel puțin o persoană vede luminița de la capătul tunelului datorită donației mele. 

Tu ce vrei să știi?

Vrei să știi că deși nu ai extraordinar de mult, ai suficient de mult încât să împarți și cu alții? Vrei să știi că un om a dormit la căldură în noaptea aceasta datorită bunătății tale? Vrei să știi că un om a mâncat cea mai bună supă din viața sa datorită celor câțiva lei pe care ai ales să îi dăruiești? Vrei să știi că un orfan are cizmulițe noi datorită ție? Sunt sigură că vrei să știi toate aceste lucruri.

Dar hai să-ți mai dau câteva motive care să-ți arate cât de important este să donezi și să salvezi o viață!

1. Devii parte din ceva mai măreț decât crezi.

Gandește-te că atunci când alegi un proiect caritabil în care să investești o părticică din viața și veniturile tale la fel procedează și alții. Multe gesturi mici de bunătate lucrează la același scop, pun în mișcare roțile prosperității și evoluției, astfel încât se produce o diferență remarcabilă văzând cu ochii. 

2. Oferi un exemplu minunat copiilor tăi

Simt nevoia să pun accentul pe această idee. În momentul în care faci o donație, automat contribui la formarea unei lumi mai bune. Asta le arată copiilor tăi că îți pasă de alții, că poți oferi cu toată inima chiar și necunoscuților, că este în regulă să simți compasiune și iubire față de semenii tăi, că este normal să ajuți. Crede-mă, le vei sădi în suflet celor mici bunătatea, generozitatea și dorința de a-i sprijini pe cei la nevoie.

3. Lași în urma ta o moștenire la nivel emoțional

Prin oportunitatea de a face diferența în viața cuiva automat faci diferența în societatea în care trăiești. Astfel dai naștere la un sentiment atât de puternic, încât vei considera că ai făcut tot ce ți-a stat în putință pentru a contribui la o lume mai bună, că existența ta a ajutat într-un fel la evoluție, că ți-ai lăsat amprenta în istoria omenirii prin faptele tale.

4. Te simți mai bine din toate punctele de vedere

Nenumărate cercetări științifice și medicale au arătat că dăruirea te face să te simți foarte fain. Donațiile îți îmbunătățesc semnificativ încrederea și stima de sine. Simți atât de multă satisfacție datorită gestului frumos pe care l-ai făcut, încât ajungi să te iubești și să te admiri mai mult. Te simți mai împăcat și mai mulțumit de propria persoană.

5. Ești mai recunoscător pentru ceea ce ai

Începi să te bucuri pentru lucrurile mărunte, care până acum ți se păreau absolut normale și le luai de bune, ca și cum ele ți se cuvineau, fără sa le apreciezi la adevărata valoare și importanță. De exemplu, devii recunoscător pentru că ai posibilitatea de a bea apă curată și proaspătă, că ești sănătos și ai familia sănătoasă, că ai o casă în care să locuiești, că ai mâncare de pus pe masă. Înțelegi, în sfârșit, că ai pentru ce să simți recunoștință și că ești extrem de binecuvântat și de norocos. 


Alege o cauză în care crezi cu toată ființa ta, o cauză pe care să o sprijini din tot sufletul. Dacă ești pasionat de un anume lucru sau dacă tu consideri că un domeniu este mai important decât altul, susține-l cu încredere!

Amintește-ți: fiecare bănuț contează, fiecare leu ajută. Contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune!