Ce înseamnă să fii fericit?

Sunday, October 02, 2016 6 Comments A+ a-

”Happiness is an inside job. Don't assign anyone else 
that much power over your life." - Mandy Hale


Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă cu adevărat să fii fericit? Crezi că este vorba despre alte persoane care contribuie la starea ta de bine? Sau despre anumite lucruri care te bucură foarte mult atunci când le cumperi sau le primești? Crezi că este vorba despre o sumă mare de bani care ți-ar lumina toate zilele odată ce ai avea-o?

Vezi tu, tot ceea ce am spus mai sus reprezintă definiția fericirii dată de societatea în care trăim. Ești învățat că fericirea depinde de lucrurile materiale pe care le dorești și de oamenii care te înconjoară. Ești învățat că cineva care este mai înstărit din punct de vedere financiar decât tine cu siguranță este și mai fericit decât ești tu, fiindcă are tot ceea ce vrea. Ești învățat că părerile pe care le au alții despre tine contează extrem de mult și că tu ești omul pe care ceilalți îl văd, indiferent dacă ei te plac sau te judecă. Ești învățat că fericirea ta trebuie a fi întâi validată de către societate, căci ea știe cel mai bine ce înseamnă cu adevărat să fii fericit.

Toate aceste afirmații au rolul de a te îndepărta de cel care ești, de a te determina să dai vrabia din mână pentru cioara de pe gard, căci societatea vrea să gândești și să simți așa cum dictează ea, așa cum crede ea că este corect și bine. Ideea este să uiți de tine și să fii ca majoritatea populației ce se ghidează cu sfințenie după regulile și adevărurile impuse de aceasta.


Dar știi ce ar trebui să faci? Sau mai degrabă ce ar fi bine să faci? În primul rând să renunți la toate informațiile eronate pe care ți le-au transmis unul sau altul și să fii atent la ceea ce îți șoptește sufletul. În al doilea rând, să pornești în căutarea celui care ești într-adevăr tu, fiindcă în momentul în care te-ai găsit pe tine, exact acela va fi momentul în care ai descoperit adevărata fericire.

Mi-ar plăcea să te gândești bine la acest subiect și să conștientizezi că relația cu propria persoană trebuie să fie sursa fericirii tale. Fericirea TA nu trebuie să depindă de nimeni altcineva, iar cei din jurul tău nu trebuie să aibă putere asupra ei, căci e ca și cum ar avea putere asupra întregii tale existențe.

Adevărata fericire izvorăște din interiorul tău, din faptul că alegi să te accepți, să te respecți și să te iubești așa cum ești, atât cu defecte, cât și cu numeroase calități, căci la urma urmei nimeni nu este perfect.


Adevărata fericire provine din acțiunile tale, iar atunci când ajungi să fii în armonie cu tine, când îți accepți toate adevărurile și încetezi a te mai compara cu alții și a încerca să fii ca alții, atunci vei gusta pentru prima dată din fructul fericirii.

Ce înseamnă să fii fericit? A fi fericit înseamnă a vedea în sfârșit dincolo de aparențele lansate de cei cu care te înconjori și a descoperi cine ești cu adevărat. A fi fericit înseamnă a face pace cu ideea că nu toată lumea te place și a fi împăcat cu asta. A fi fericit înseamnă a te iubi pe tine însuți în pofida tuturor părerilor nesolicitate pe care ți le spune lumea în care trăiești.

6 comentarii

Write comentarii
Monday, October 03, 2016 delete

Ziua în care îți accepți defectele, trairile, sentimentele, propriile opinii, va coicide cu ziua în care nu vei mai avea ochii lumii aspura-ți, pentru că le vei putea face față. Și oricum lumea din jur nu dă așa mare importanță pe noi.
Mi-a plăcut :)

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Monday, October 03, 2016 delete

Sunt total de acord cu tine. Foarte frumos ai spus! :)

Reply
avatar
Stefanita
AUTHOR
Tuesday, October 04, 2016 delete

Izvoraste fericirea din tine, se vede fericirea in cuvintele tale 😆😆😆

Reply
avatar
Alina
AUTHOR
Tuesday, October 04, 2016 delete

Hai că m-ai făcut să mă gândesc cum arată fericirea pentru mine! :))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Tuesday, October 04, 2016 delete

Asta-i super! Multumesc ca evidentiezi acest lucru. :)

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Tuesday, October 04, 2016 delete

Sunt curioasa la ce raspuns vei ajunge. :D

Reply
avatar